Інтернет-магазин сонцезахисних окулярів Ray ban
  • Iнфо
    • Порівняння (0)
    • Закладки (0)
Пн- пт 10:00-19:00
Як відрізнити оригінальні Ray Ban від підробки?

Перше, що варто зазначити – часи, коли всі репліки та копії сонцезахисних окулярів були низькосортними, давно в минулому. Друге – репліка і підробка – не одне й те саме.

Сьогодні поговоримо про те, як відрізнити підробку окулярів Ray Ban. Крім того, розберемося з термінологією. А головне, наведемо кілька аргументів, чому в купівлі якісної копії немає нічого поганого.

Окуляри Рей Бен: як відрізнити оригінал?

Якщо продукцію якогось бренду часто підробляють, це свідчить лише про одне: оригінал – зразок бездоганного стилю та якості. Саме про такі речі говорять "статусні". Як відрізнити окуляри оригінал Ray Ban? Існує кілька ознак, на які варто звернути увагу. Щоб переконатися в автентичності продукту, подивіться на:

  1. Логотипи та гравіювання. Оригінальні Ray-Ban зазвичай мають чіткі та чисті маркування на лінзах (на лівій "RB", на правій – лого), на оправі та дужках (ліворуч – розмір, колір, затемнення; праворуч – країна-виробник). Усі написи мають бути чіткими, без розмиття, а головне, не стиратися.
    окуляри рей бен як відрізнити фото
  2. Якість матеріалів. Ray-Ban виготовляє свої окуляри з високоякісної сировини: мінерального скла, титану, полікарбонату. Підробки виготовляють з дешевих матеріалів, тому вони не такі міцні й важать помітно менше.
  3. Захисне покриття. Шкідливому впливу ультрафіолету протистоїть шар UV400. Перевірити його наявність можна за допомогою спектрометра. У магазинах у сумлінних продавців це обладнання встановлено. Деякі (не всі) моделі мають поляризацію – додатковий захист від відблисків.
    маркування окулярів RB фото
  4. Збірка та оздоблення. Як відрізнити окуляри оригінал Ray Ban від підробки? Оригінал ретельно зібраний: без видимих слідів клею, нерівностей і шорсткостей на оправі та склі. Шарніри працюють плавно, без заїдань і скрипу.
  5. Упаковка та аксесуари. Оригінальні окуляри поставляються в жорсткому футлярі чорного або коричневого кольору з відбитком логотипу Ray-Ban, мікрофібровою серветкою для чищення і паспортом виробу – все це в матовій сріблястій коробочці з написом "Ray-Ban Sunglasses". Відсутність будь-якого з цих елементів або їхня низька якість може вказувати на підробку.
    комплектація реплік оригінальних окулярів RB фото

Покупці, які хочуть застрахувати себе від можливих ризиків, як правило, перевіряють репутацію продавця (частіше за відгуками в інтернеті), уважно читають політику повернення і гарантії. У будь-якому разі, перед покупкою сонцезахисні окуляри Ray-Ban бажано приміряти й уважно розглянути.

Єдиний нюанс, який зупиняє від придбання оригіналу – це ціна. Будь-які товари сегмента преміум коштують дорого, до того ж у вартість закладено не стільки якість матеріалів, спеціальні технології та дизайн, скільки імідж і репутація. Оптику Ray Ban випускають понад 100 років і за цей час бренд полюбили в усьому світі. Фірмові аксесуари носять зірки кіно, політики, топ-моделі, тому виробник за жодних умов не стане знижувати ціну.

Разом з тим, зі справжніх моделей можна зняти копію. Залежно від того, якою виявиться її якість, вийде підробка або репліка.

Різниця між підробкою, копією і реплікою Ray Ban

Дійсно, підробка, копія і репліка Ray Ban – три різні поняття, які часто плутають. Прояснимо ситуацію:

  • підробка – це спрощена імітація оригінального продукту. Зовнішній вигляд, упаковку, маркування та інші деталі намагаються повторити, але використовують дешеві матеріали та виробничі методи, тобто властивості й характеристики не ідентичні. Найчастіше, підробки не мають захисних покриттів і виглядають дешево.
  • копія – сонцезахисні окуляри, які повністю повторюють дизайн і захисні властивості оригіналу. При цьому виготовлені з якісних, але не ідентичних, матеріалів.
  • репліка – це точна копія оригінального продукту. У таких окулярах виробники зберігають усі характеристики оригіналу, включно з дизайном, якістю матеріалів і виконанням, проте пропонують набагато доступнішу ціну. Відрізнити репліку Рей Бен від оригіналу практично неможливо.

як відрізнити справжні окуляри рей бен фото

Виробники підробок ніколи не говорять про те, що їхній товар не справжній. Ті ж, хто випускає і продає репліки, чесно інформує покупців про те, що це копія оригінального продукту, щоб людина могла зробити усвідомлений вибір. Коли знаєш, як відрізнити окуляри Ray Ban від підробки, прийняти рішення значно простіше.

Як відрізнити якісну репліку Рей Бен від низькопробної підробки

Як відрізнити окуляри Ray Ban, якщо ми говоримо саме про підробки й репліки?

  1. Матеріал лінз. У підробках вони зроблені зі звичайного пластику, а не мінерального скла або полікарбонату, як у реплік, які в точності відтворюють оригінал.
  2. Захисні властивості. Усі репліки та копії оригінальних окулярів мають максимальний ступінь захисту від ультрафіолету – UV400. Моделі, які призначені для водіїв, виготовлені з полікарбонату та мають спеціальний поляризаційний фільтр. Оригінальні моделі з поляризацією також використовують полікарбонат для виготовлення таких лінз. Це зроблено з метою безпеки, адже в багатьох країнах не рекомендовано і навіть заборонено надягати за кермом окуляри зі скляними лінзами. У звичайних підробках жодних захисних властивостей немає.
  3. Матеріал оправи. У реплік оригінальних окулярів RB оправи зроблені зі сплаву титану, оскільки для досить важкої скляної лінзи потрібна дійсно міцна рамка. Якщо в моделі лінза виконана з полікарбонату, може використовуватися полегшений, але якісний пластик. У підробках оправи виконані з дешевих матеріалів і дуже недбало зібрані.

репліки окулярів ray ban фото

Тепер, коли ви знаєте про те, як відрізнити справжні окуляри Рей Бен і що якісна репліка це зовсім не погано, можете не турбуватися. Точні копії виконані з використанням тих самих матеріалів і технологій, тому пропонують той самий надійний захист від сонця. Виглядати круто і не відчувати дискомфорту на вулиці доступно кожному, в цьому і є вся принадність.

Купити якісні сонцезахисні окуляри Ray Ban ви можете в нашому магазині онлайн. А в Києві є шоу-рум, в якому ви можете перевірити наявність захисних покриттів на лінзах за допомогою спецобладнання – спектрометра і тестера поляризації. Крім того, ви зможете розглянути зблизька і приміряти кожну модель.

Коментарі

Написати коментар